Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós linzerkoszorú recept

Diós linzerkoszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Az omlós tésztához:

    • 1 narancs
    • 500 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 250 g lágy vaj/margarin
    • 200 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tészta lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg vágott cukrozott dió

    A töltelékhez:

    • meggylekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

    3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy cakkos kiszúró formával kiszúrjuk. Minden másodiknak egy gyűszűvel a közepét is kiszúrjuk.

    A lyukas linzert megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk dióval és az összeset 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.

    A kisült és kihűlt linzerünket megtöltjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá