Diós linzerkoszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:

  • 1 narancs
  • 500 g finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:

  • meggylekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy cakkos kiszúró formával kiszúrjuk. Minden másodiknak egy gyűszűvel a közepét is kiszúrjuk.

A lyukas linzert megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk dióval és az összeset 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük.

A kisült és kihűlt linzerünket megtöltjük lekvárral és megszórjuk porcukorral.