Diós linzer recept

Hozzávalók:
- 22 dkg tönkölybúza liszt
- 8 dkg dió-darálva
- 12 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.
A diós linzer kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »