Diós linzer recept

Hozzávalók:
- 22 dkg tönkölybúza liszt
- 8 dkg dió-darálva
- 12 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.
A diós linzer kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »