Diós linzer recept
Hozzávalók:
- 22 dkg tönkölybúza liszt
- 8 dkg dió-darálva
- 12 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.
A diós linzer kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 51 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

