Diós linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós linzer

Hozzávalók:

  • 22 dkg tönkölybúza liszt
  • 8 dkg dió-darálva
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár ízlés szerint

Elkészítése:

A diót összeforgatjuk a liszttel, a cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, és tojással összeállítjuk a tésztát.
Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük hűlni.

Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk egyforma méretű kiszúróval. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, ahol minden második korong közepéből kiszúrjuk a kicsi mintákat.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, egy teli és egy mintás korongot lekvárral összeragasztunk.