Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-lekváros pite recept

Diós-lekváros pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 2 ek tejföl
    • 0,5 kk só

    Töltelékhez:

    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dl tej
    • 1,5 ek margarin
    • 5 ek lekvár/ dzsem

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, és kinyújtjuk.
    Egyiket sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a diós tölteléket.
    A másik lappal befedjük, és lassú tűznél készre sütjük.

    Töltelék készítése:

    A töltelék hozzávalóit -a lekvár kivételével- összekeverjük, és ezt tesszük a 2 réteg tészta közé.

    A diós-lekváros pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 381 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 43 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá