Diós-lekváros pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 kk só

Töltelékhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1,5 ek margarin
  • 5 ek lekvár/ dzsem

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, és kinyújtjuk.
Egyiket sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a diós tölteléket.
A másik lappal befedjük, és lassú tűznél készre sütjük.

Töltelék készítése:

A töltelék hozzávalóit -a lekvár kivételével- összekeverjük, és ezt tesszük a 2 réteg tészta közé.