Diós-krémes szelet recept
Galéria (6)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg rétesliszt
- 20 dkg darált dió
- 35 dkg kristálycukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 ek méz
A krémhez:
- 6 kis pohár tejföl (6*150 g)
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tésztához a lisztet, a diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet összegyúrom, majd négy részre osztom a kész tésztát.
Lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm.
A krém elkészítése:
A krémhez összekeverem a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt és bevonom vele a sütemény tetejét.
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit. Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem.
Tipp:
A szeletek nagyságától függően kb 40 szelet süti lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.