Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet összegyúrom, majd négy részre osztom a kész tésztát.
Lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm.
A krémhez összekeverem a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt és bevonom vele a sütemény tetejét.
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit. Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem.
A szeletek nagyságától függően kb 40 szelet süti lesz.