Diós-krémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 75 dkg rétesliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 35 dkg kristálycukor
  • 6 tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 ek méz

A krémhez:

  • 6 kis pohár tejföl (6*150 g)
  • 40 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tésztához a lisztet, a diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet összegyúrom, majd négy részre osztom a kész tésztát.

Diós krémes 002

Lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.

A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm.

A krém elkészítése:

A krémhez összekeverem a tejfölt, diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.

Diós krémes 008

Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt és bevonom vele a sütemény tetejét.

Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit. Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem.

Tipp:

A szeletek nagyságától függően kb 40 szelet süti lesz.