Diós-krémes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál forró víz
- 1 csomag sütőpor
Lapok lekenéséhez:
- kb fél üveg nutella
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1/2 fiola rumaroma
Díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük a tejjel csomómentesre, hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a diót, majd kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd kézi habverővel alaposan kihabosítjuk.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd hozzádolgozzuk a sárgákat, a vizet, végül a sütőporos lisztet forgatjuk bele óvatosan. Egy 29*34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A kihűlt lapot hosszában ketté vágjuk. Az egyik lapot megkenjük nutellával, majd rásimítjuk a krém 2/3-ad részét, a másik lapot is megkenjük nutellával és a nutellás részével a krémre borítjuk. A maradék krémet rákenjük a sütemény tetejére. Olvasztott csokival csorgatjuk le a tetejét.
Ízlés szerint szeleteljük és tálaljuk.