Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-krémes kocka recept

Diós-krémes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 150 g sima liszt
    • 150 g cukor
    • 1 csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 100 ml tej
    • 100 ml olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 alma
    • 200 g dió

    Krém:

    • 400 ml tej
    • 1 csomag pudingpor
    • 150 g margarin
    • 100 g cukor
    • 1 citromhéj

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A tejben elkeverjük a pudingport, és sűrű pudingot főzünk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Hideg helyre tesszük.

    Tészta készítése:

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat összekeverjük a tejjel, az olajjal és a reszelt almával, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a csipet sót és a cukrot. Mindent alaposan összekeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot is. Kisebb sütőpapíros tepsibe (20*30 cm) öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

    Összeállítás:

    A sütemény alsó lapját megtöltjük a krém 2/3-ával, és rátesszük a tészta másik felét. Megkenjük a tetejét a maradék krémmel, és darált dióval díszítjük. Hideg helyen hagyjuk pár órát, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá