Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió darálva
- 4 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a darált dióval és reszelt citromhéjjal. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecset segítségével enyhén kikenjük, és 20 g tésztagombócokat nyomunk a formákba, amit elegyengetünk a méretére. Tetejét lelapítjuk.
Sütőtepsibe rakosgatjuk a megtöltött formákat, így egy mozdulattal betoljuk a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Zárt dobozban sokáig eltartható.
A diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »