Diós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió darálva
- 4 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a darált dióval és reszelt citromhéjjal. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecset segítségével enyhén kikenjük, és 20 g tésztagombócokat nyomunk a formákba, amit elegyengetünk a méretére. Tetejét lelapítjuk.
Sütőtepsibe rakosgatjuk a megtöltött formákat, így egy mozdulattal betoljuk a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Zárt dobozban sokáig eltartható.
A diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 473 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 27 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 27 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.