Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió darálva
- 4 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a darált dióval és reszelt citromhéjjal. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecset segítségével enyhén kikenjük, és 20 g tésztagombócokat nyomunk a formákba, amit elegyengetünk a méretére. Tetejét lelapítjuk.
Sütőtepsibe rakosgatjuk a megtöltött formákat, így egy mozdulattal betoljuk a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Zárt dobozban sokáig eltartható.
A diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »