Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 14 dkg cukor
- 10 dkg dió darálva
- 4 g sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsiradék a forma a kikenéséhez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a darált dióval és reszelt citromhéjjal. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecset segítségével enyhén kikenjük, és 20 g tésztagombócokat nyomunk a formákba, amit elegyengetünk a méretére. Tetejét lelapítjuk.
Sütőtepsibe rakosgatjuk a megtöltött formákat, így egy mozdulattal betoljuk a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Zárt dobozban sokáig eltartható.
A diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 27 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »