Diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg dió darálva
  • 4 g sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 tojás
  • zsiradék a forma a kikenéséhez

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a darált dióval és reszelt citromhéjjal. Belemorzsoljuk a vajat, majd a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.

A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecset segítségével enyhén kikenjük, és 20 g tésztagombócokat nyomunk a formákba, amit elegyengetünk a méretére. Tetejét lelapítjuk.

Sütőtepsibe rakosgatjuk a megtöltött formákat, így egy mozdulattal betoljuk a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.

Kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Zárt dobozban sokáig eltartható.