Diós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 /2 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 7 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
Szirup:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- fahéj
- mazsola
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.
A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.
A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.