Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 1 /2 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 7 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
Szirup:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- fahéj
- mazsola
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.
A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.
A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »