Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 1 /2 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 7 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
Szirup:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- fahéj
- mazsola
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.
A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.
A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »