Diós-habos sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a forró vízzel és hozzá keverjük a sütőporos lisztet,végül óvatosan az 5 tojáshabját.Világos piskótát sütünk.
A diókrémhez a tejet elkeverjük a liszttel a cukorral és sűrűre főzzük a végén bele keverjük a diót. Mikor langyosra hűlt simára keverjük a margarinnal.
A 3 tojásfehérjét a cukorral gőz felett (kb 15perc)keményre verjük. A kisült piskótát megkenjük diókrémmel, majd a habbal.
A tetejét díszíthetjük durvára vágott dióval,cukorgyönggyel.
Tipp:
A gőz felett készült hab akkor jó, ha már a keverő edényfalához tapad és már nehezebben keverhető(kb 15perc)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.