Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-habos sütemény recept

Diós-habos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1/2 sütőpor
    • 4 evőkanál forró víz

    Diókrém:

    • 4 dl tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1/2 margarin
    • 15 dkg darált dió

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a forró vízzel és hozzá keverjük a sütőporos lisztet,végül óvatosan az 5 tojáshabját.Világos piskótát sütünk.

    A diókrémhez a tejet elkeverjük a liszttel a cukorral és sűrűre főzzük a végén bele keverjük a diót. Mikor langyosra hűlt simára keverjük a margarinnal.

    A 3 tojásfehérjét a cukorral gőz felett (kb 15perc)keményre verjük. A kisült piskótát megkenjük diókrémmel, majd a habbal.

    A tetejét díszíthetjük durvára vágott dióval,cukorgyönggyel.

    Tipp:

    A gőz felett készült hab akkor jó, ha már a keverő edényfalához tapad és már nehezebben keverhető(kb 15perc)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá