Diós-habos sütemény recept

Elkészítése:
A 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a forró vízzel és hozzá keverjük a sütőporos lisztet,végül óvatosan az 5 tojáshabját.Világos piskótát sütünk.
A diókrémhez a tejet elkeverjük a liszttel a cukorral és sűrűre főzzük a végén bele keverjük a diót. Mikor langyosra hűlt simára keverjük a margarinnal.
A 3 tojásfehérjét a cukorral gőz felett (kb 15perc)keményre verjük. A kisült piskótát megkenjük diókrémmel, majd a habbal.
A tetejét díszíthetjük durvára vágott dióval,cukorgyönggyel.
Tipp:
A gőz felett készült hab akkor jó, ha már a keverő edényfalához tapad és már nehezebben keverhető(kb 15perc)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »