Diós-habos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta tészta:

  • 5 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 4 evőkanál forró víz

Diókrém:

  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 margarin
  • 15 dkg darált dió

Hab:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a forró vízzel és hozzá keverjük a sütőporos lisztet,végül óvatosan az 5 tojáshabját.Világos piskótát sütünk.

A diókrémhez a tejet elkeverjük a liszttel a cukorral és sűrűre főzzük a végén bele keverjük a diót. Mikor langyosra hűlt simára keverjük a margarinnal.

A 3 tojásfehérjét a cukorral gőz felett (kb 15perc)keményre verjük. A kisült piskótát megkenjük diókrémmel, majd a habbal.

A tetejét díszíthetjük durvára vágott dióval,cukorgyönggyel.

Tipp:

A gőz felett készült hab akkor jó, ha már a keverő edényfalához tapad és már nehezebben keverhető(kb 15perc)