Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel recept
Hozzávalók:
24×39 cm-es tepsihez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 ek finomliszt
- ½ csg sütőpor
- 25 dkg gesztenyepüré
- ½ fiola rumaroma
- 10 dkg apróra vágott dió
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük. Hozzáadjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.
A bevonat készítés:
A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.
A krémre csurgattam, elsimítottam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!