Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel recept

Hozzávalók:
24×39 cm-es tepsihez:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 ek finomliszt
- ½ csg sütőpor
- 25 dkg gesztenyepüré
- ½ fiola rumaroma
- 10 dkg apróra vágott dió
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük. Hozzáadjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.
A bevonat készítés:
A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.
A krémre csurgattam, elsimítottam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »