Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel recept

Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    24×39 cm-es tepsihez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 6 ek finomliszt
    • ½ csg sütőpor
    • 25 dkg gesztenyepüré
    • ½ fiola rumaroma
    • 10 dkg apróra vágott dió

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 10 dkg cukor

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.

    A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük. Hozzáadjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.

    A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.

    190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    A krém készítés:

    A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.

    A bevonat készítés:

    A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.

    A krémre csurgattam, elsimítottam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá