Diós, gesztenyés sütemény vaníliás krémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

24×39 cm-es tepsihez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 ek finomliszt
  • ½ csg sütőpor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • ½ fiola rumaroma
  • 10 dkg apróra vágott dió

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.

A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük. Hozzáadjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük,elsimítjuk.

190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A krém készítés:

A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.

A bevonat készítés:

A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.

A krémre csurgattam, elsimítottam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!