Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-fügelekváros keksz recept

Diós-fügelekváros keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg dióliszt
    • 20 dkg sima vagy rétes liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 2 tk sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csapott ek fügelekvár, de készíthetjük másmilyen lekvárral is

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb 30 percre fagyasztóba tesszük.

    Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-15 perc alatt, kb 170 fokon készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg! Miután két adag sült a másodiknál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet!

    Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük jól záródó dobozba.

    Tipp:

    A diólisztből készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot, formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak, ezért is fontos az előtte történő hűtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
    Miután a sütőben megszilárdult, minden oké lesz!
    Az íze olyan, mint a teljes kiőrlésű liszté.
    Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá