Diós-fügelekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg dióliszt
- 20 dkg sima vagy rétes liszt
- 10 dkg darált dió
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csapott ek fügelekvár, de készíthetjük másmilyen lekvárral is
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb 30 percre fagyasztóba tesszük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-15 perc alatt, kb 170 fokon készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg! Miután két adag sült a másodiknál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet!
Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük jól záródó dobozba.
Tipp:
A diólisztből készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot, formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak, ezért is fontos az előtte történő hűtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Miután a sütőben megszilárdult, minden oké lesz!
Az íze olyan, mint a teljes kiőrlésű liszté.
Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »