Diós-fügelekváros keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg dióliszt
- 20 dkg sima vagy rétes liszt
- 10 dkg darált dió
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csapott ek fügelekvár, de készíthetjük másmilyen lekvárral is
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb 30 percre fagyasztóba tesszük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-15 perc alatt, kb 170 fokon készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg! Miután két adag sült a másodiknál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet!
Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük jól záródó dobozba.
Tipp:
A diólisztből készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot, formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak, ezért is fontos az előtte történő hűtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Miután a sütőben megszilárdult, minden oké lesz!
Az íze olyan, mint a teljes kiőrlésű liszté.
Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »