Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb 30 percre fagyasztóba tesszük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10-15 perc alatt, kb 170 fokon készre sütjük. Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg! Miután két adag sült a másodiknál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet!
Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük jól záródó dobozba.
A diólisztből készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot, formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak, ezért is fontos az előtte történő hűtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Miután a sütőben megszilárdult, minden oké lesz!
Az íze olyan, mint a teljes kiőrlésű liszté.
Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel!