Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós francia krémes recept

Diós francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Mézes laphoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek méz
    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mézes fűszerkeverék
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Diós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 2 ek víz
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 4 ek rétesliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 15 dkg darált dió

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    Mézes lap készítése:

    A vajat megolvasztjuk és a mézzel elkeverjük. A lisztet a porcukorral, az olvasztott vajas mézzel, a tojásokkal és a szódabikarbónával összekeverjük, mézes fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát 2 részre osztjuk és egyenként kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Mindkét tésztát megsütjük (külön-külön) egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt.

    Diós piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 2 ek cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
    Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a mézes lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    Krém készítése:

    A tojássárgákat a 10 dkg kristálycukorral, és a pudingporral alaposan kikeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral és összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel.

    Összeállítás:

    Az egyik mézes lapot tálcára tesszük és a krém felét rákenjük. Erre tesszük a diós piskótát, amire a krém másik felét kenjük. Végül befedjük a második mézes lappal. A tetejét olvasztott csokoládéval kenjük be.

    Tipp:

    A krémhez lehet néhány csepp rumot is keverni, attól csak finomabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá