Diós cukkinisüti barackkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60-70 dkg cukkini
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 35 dkg finomliszt
- 2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom héja reszelve
- 30 dkg barack darabolva
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk, és lereszeljük (én aprítógépet használtam).
A tojások sárgáját a fele cukorral habosra kikeverjük,beletesszük az olajat, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a gyümölcs kivételével.Jól kikeverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a másik fele cukorral felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és a tetején egyenletesen elosztjuk a feldarabolt barackot.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb 30 perc.
Tálaláskor porcukorral hintjük.
Tipp:
Nagyon finom lett ez a süti, nem kell megijedni hogy édes ételbe kerül a cukkini hiszen egy semleges ízű zöldségről van szó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »