Diós csokis szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál keserű kakaó
- 10 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 12 dkg dió
Valamint:
- 1/2 üveg savanykás lekvár (én saját készítésű almás-gyömbéres rebarbara lekvárt használok)
A diós krémhez:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál keserű kakaó
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
A csokimázhoz:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg keserű csokoládé
Elkészítése:
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű holland kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük pikáns lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.
Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.
Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez 7 dkg vajat és 10 dkg csokoládét összeolvasztunk, vékonyan felvisszük.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »