Diós-citromkrémes pároscsók recept

Hozzávalók:
Habcsókhoz:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami már egy hete legalább a hűtőben pihen)
- 40 dkg cukor
- 1 tk friss citromlé
- 3 ek darált dió
Krém:
- 10 dkg vaj
- 6-8 dkg porcukor
- fél citrom leve
Elkészítése:
A cukrot előmelegített, forró sütőben átmelegítjük. Addig kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
Lassan adagolva adjuk hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, ahogy kivesszük a habverőt, a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
A darált diót kézi habverővel belekeverjük a masszába. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.
150 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 1 órát, majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.
A krémet közben kikeverjük, végül összeragasztunk vele 1-1 habcsókot.
Tipp:
A habcsók készítése sokaknak nehéz feladat. Nagyon sok múlik a sütőn. Minden sütő más, ezért ne csüggedjünk, ha elsőre nem sikerül. Nálam az alsó-felső sütés és a 150 fok vált be az új sütőmnél. A réginél a légkeverés, és a 130 fok.
Mindig olyan tojásfehérjét használjunk, amit már legalább 1 hete félretettünk. Frissből sosem lesz szép. A nagymamám mindig hetekig gyűjtögette, vagy előtte való héten tésztát gyúrt. :)
A diós-citromkrémes pároscsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 57 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »