Diós Bejgli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- csipetnyi só
Dió töltelék:
- 45dkg darált dió
- 35 dkg cukor
- 1 kanál zsemlemorzsa
- 1 citrom héja lereszelve
- mazsola ízlés szerint
- rum ízlés szerint
- 1 alma lereszelve
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és hozzáadjuk a jól felvert tojásokat, az élesztőt, a cukrot, sót tejet és gyorsan összedolgozzuk Négy egyforma nagyságú cipót formálunk a tésztából, majd egy órán át letakarva pihentetjük szobahőmérsékleten.
Még a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az alapanyagokat a lereszelt almával összekeverem, az alma ad annyi nedvességet, hogy a dió töltelék kellően összeálljon.
A cipókat egyenként 4 mm vastagságúra kinyújtjuk, a töltelék mennyiségét 4 részre osztjuk és a kinyújtott tésztán egyenletesen elterítjük. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával amibe egy pici vizet teszünk, ezt még egyszer megismételjük , végül tojásfehérjével megkenjük és fél órára hideg helyre tesszük, ettől lesz márványos a bejgli teteje.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, Kb. 180 °-on hőlégkeverős sütőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »