Diós batyu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni.
A tésztából egyforma, kb 40 darabnyi, kis golyót csinálok. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtom a lisztezett gyúródeszkán.
A kerek kis lapokat megtöltöm a töltelékkel. Összefogom a széleit középen, megcsavarom kissé. Batyut készítek belőlük.
A kis batyukat tepsibe rakom, 0,5 cm-re egymástól (esetleg muffin vagy mini kuglóf formában is lehet sütni). Előmelegített sütőben (180 fok) halvány sárgára sütöm.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék, elegendő 40 kis batyuba.
Amikor már langyosra hűltek a batyuk, egyenként megforgatom a vaníliás porcukorban.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.