Diókrémes piskótatekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1,5 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- pici vanília aroma
Elkészítése:
Piskóta készítése:
Az öt nagy tojás (xl-es) sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan a felvert habot, és sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a kakaót, az aromát, és jól összekeverjük. A kihűlt piskótát megkenjük vele, és szorosan feltekerjük.
Tetejét tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Már készítettem többféle ízesítésű tekercset, de a diós ma jutott eszembe. Nekünk nagyon ízlik :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.