Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diókrémes piskótatekercs recept

Diókrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 5 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1,5 ek kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • pici vanília aroma

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    Az öt nagy tojás (xl-es) sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan a felvert habot, és sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon megsütjük.

    Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a kakaót, az aromát, és jól összekeverjük. A kihűlt piskótát megkenjük vele, és szorosan feltekerjük.

    Tetejét tetszés szerint díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Már készítettem többféle ízesítésű tekercset, de a diós ma jutott eszembe. Nekünk nagyon ízlik :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá