Diókrémes mézes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 g vaj/margarin
- 2 ek méz
- 500 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 1 ek mézeskalács fűszer
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 10 g szalalkáli
- 1/2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A diókrémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 200 g porcukor
- 4 tasak vaníliás cukor
- 250 g darált dió
- 250 g vaj/margarin
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek rum
- 30 db babapiskóta
- rumos cukros tej a babapiskóták locsolásához
- 1 nagy gáztepsi
Elkészítése: Elkészítése:
A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben. A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat,majd a szalalkális tejet és több részletben a liszthez adjuk,fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk,fóliával letakarjuk,1 órán át a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát,2 cipóra osztjuk,kisodorjuk és a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük.
A diókrémhez a pudingport a tejjel ,a cukrokkal felfőzzük,majd a darált diót bele keverjük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk ,a kihűlt főzött krémmel ,a narancs héjjal,rummal jól összedolgozzuk. Az alsó lapot megkenjük fele krémmel,kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával.
A másik fele krémet a baba piskótákra kenjük,a másik lappal befedjük.
(Máz: 1 színes cukros fehér csokoládéval vontam be,amihez 2 ek olajat kevertem,vízgőz felett.)
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »