Diókrémes mézes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 g vaj/margarin
- 2 ek méz
- 500 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 1 ek mézeskalács fűszer
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 10 g szalalkáli
- 1/2 dl tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A diókrémhez:
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 200 g porcukor
- 4 tasak vaníliás cukor
- 250 g darált dió
- 250 g vaj/margarin
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek rum
- 30 db babapiskóta
- rumos cukros tej a babapiskóták locsolásához
- 1 nagy gáztepsi
Elkészítése: Elkészítése:
A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben. A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat,majd a szalalkális tejet és több részletben a liszthez adjuk,fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk,fóliával letakarjuk,1 órán át a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát,2 cipóra osztjuk,kisodorjuk és a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük.
A diókrémhez a pudingport a tejjel ,a cukrokkal felfőzzük,majd a darált diót bele keverjük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk ,a kihűlt főzött krémmel ,a narancs héjjal,rummal jól összedolgozzuk. Az alsó lapot megkenjük fele krémmel,kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával.
A másik fele krémet a baba piskótákra kenjük,a másik lappal befedjük.
(Máz: 1 színes cukros fehér csokoládéval vontam be,amihez 2 ek olajat kevertem,vízgőz felett.)
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

