Diókrémes mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 70 g vaj/margarin
  • 2 ek méz
  • 500 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 ek mézeskalács fűszer
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 10 g szalalkáli
  • 1/2 dl tej
  • 3 db tojás

A diókrémhez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g porcukor
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 250 g darált dió
  • 250 g vaj/margarin
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek rum
  • 30 db babapiskóta
  • rumos cukros tej a babapiskóták locsolásához
  • 1 nagy gáztepsi

Elkészítése: Elkészítése:
A vajat/margarint szelíd tűzön felforrósítjuk,lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral,a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben. A vaj/margarin-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat,majd a szalalkális tejet és több részletben a liszthez adjuk,fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk,fóliával letakarjuk,1 órán át a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát,2 cipóra osztjuk,kisodorjuk és a kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük.
A diókrémhez a pudingport a tejjel ,a cukrokkal felfőzzük,majd a darált diót bele keverjük és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk ,a kihűlt főzött krémmel ,a narancs héjjal,rummal jól összedolgozzuk. Az alsó lapot megkenjük fele krémmel,kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával.
A másik fele krémet a baba piskótákra kenjük,a másik lappal befedjük.
(Máz: 1 színes cukros fehér csokoládéval vontam be,amihez 2 ek olajat kevertem,vízgőz felett.)

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept