Dióhabos linzer recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg házi zsír
- 15-20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb. 2,5 dl tejföl (lehet több is,ez liszt függő)
- csipet só
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Dióhabhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg darált dió
- 3 ek. cukor
- csipet só
Közepére:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A sót, cukrot,vaníliás cukrot elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Tipp:
Én nem teszek bele semmilyen térfogatnövelő szert de aki akar tehet bele.Az eredeti receptben 30 dkg vaj van én nem tettem bele mert nem szeretjük a túl vajas édességeket,aki akarja beleteheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »