Dióhabos csónak recept

Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.
A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »