Dióhabos csónak recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.
A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.