Dióhabos csónak recept
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.
A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

