Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos csónak recept

Dióhabos csónak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vajas tészta (40 dkg)
    • 20 dkg darált dió
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés rum
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • porcukor a szóráshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.

    A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.

    A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.

    200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá