Dióhabos csónak recept
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.
A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

