Dióhabos csónak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Dióhabos csónak

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta (40 dkg)
  • 20 dkg darált dió
  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a rummal elkeverjük, majd a tojáshabhoz vegyítjük.

A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle.

A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet. Felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A széleit megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintjük.