Diétás mákos-meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 g mákliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer (nálam eritrit)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10-20 dkg magozott meggy
- csipetnyi só
Elkészítése:
Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy kisebb (20*30 cm-es) tepsit enyhén vajazzunk ki vagy olajspray-el fújjuk be.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgákat keverjük össze az édesítőszerrel. A máklisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sóval, majd keverjük a tojássárgákhoz.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd adjuk a masszához, és öntsük a tepsibe. A kimagozott meggyel szórjuk meg a tésztát, majd süssük 10, maximum 15 percig.
Tipp:
Figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, kiszárad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »