Diétás mákos-meggyes piskóta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 70 g mákliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer (nálam eritrit)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10-20 dkg magozott meggy
- csipetnyi só
Elkészítése:
Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy kisebb (20*30 cm-es) tepsit enyhén vajazzunk ki vagy olajspray-el fújjuk be.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgákat keverjük össze az édesítőszerrel. A máklisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sóval, majd keverjük a tojássárgákhoz.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd adjuk a masszához, és öntsük a tepsibe. A kimagozott meggyel szórjuk meg a tésztát, majd süssük 10, maximum 15 percig.
Tipp:
Figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, kiszárad!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.