Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diétás mákos-meggyes piskóta recept

Diétás mákos-meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 g mákliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer (nálam eritrit)
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 10-20 dkg magozott meggy
    • csipetnyi só

    Elkészítése:

    Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy kisebb (20*30 cm-es) tepsit enyhén vajazzunk ki vagy olajspray-el fújjuk be.

    A tojásokat válasszuk ketté. A sárgákat keverjük össze az édesítőszerrel. A máklisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sóval, majd keverjük a tojássárgákhoz.

    A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd adjuk a masszához, és öntsük a tepsibe. A kimagozott meggyel szórjuk meg a tésztát, majd süssük 10, maximum 15 percig.

    Tipp:

    Figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, kiszárad!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá