Diétás mákos-meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 70 g mákliszt
  • 3 tojás
  • tetszés szerinti mennyiségű édesítőszer (nálam eritrit)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10-20 dkg magozott meggy
  • csipetnyi só

Elkészítése:

Először melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy kisebb (20*30 cm-es) tepsit enyhén vajazzunk ki vagy olajspray-el fújjuk be.

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgákat keverjük össze az édesítőszerrel. A máklisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sóval, majd keverjük a tojássárgákhoz.

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, majd adjuk a masszához, és öntsük a tepsibe. A kimagozott meggyel szórjuk meg a tésztát, majd süssük 10, maximum 15 percig.

Tipp:

Figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsütjük, kiszárad!