Diétás kakaós pavlova recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 63 csepp (½ evőkanál) folyékony édesítőszer
- 1 szűkös evőkanál (6 g) csokoládés pudingpor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt (gázsütőn ez 3-as fokozat). A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd sorban hozzátesszük az édesítőszert, a sót, a citromlevet és a pudingport. Addig verjük a habot, amíg kőkeménnyé nem válik. A sütőt letekerjük 1-2-es fokozat közé.
A habot megpróbáljuk kör alakban a sütőpapírra halmozni. Akár előre meg lehet rajzolni ezt a kört.
Szétlapogatjuk. Jó, ha a közepe egy kicsit mélyül, ez lesz a töltelék helye.
Kb. 25-30 perc alatt sül készre.
Az elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni. Csak tálalás előtt díszítjük.
Akkor jó a pavlova, ha a külseje ropog, de a belseje lágy.
Jó étvágyat!:-)
Tipp:
Feldobhatjuk:
- nagyon finom savanykás ízű cukormentes gyümölcsjoghurttal (epres, málnás, meggyes, erdeigyümölcsös light Jogobellával)
- fagyasztott gyümölcsöt is lehet a tetejére tenni, de olvasztás után jól le kell csöpögtetni, mert elázik a pavlova!
- óvatosan meg lehet kenni diabetikus lekvárral (pl. Bogicával)
- öntetet is lehet készíteni a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

