Diabetikus londoni szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg liszt,
- 15 dkg margarin,
- 10 dkg. szorbit (cukorpótló, gyógyszertárban kapható, a cukorral egyenértékű)
- 1 mokkás kanál sütőpor.
A tetejére:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg szorbit
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- kevés diabetikus lekvár
Elkészítése:
A tojáshoz keverjük a margarint, hozzáadjuk a szorbitot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Tetejére kevés lekvárt teszünk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a szorbitot, a vaníliás cukrot, és a darált diót. A lekvárra terítjük, és eligazítjuk.
Először 200 fokon, majd 10 perc után 180 fokon, 20 – 25 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.