Diabetikus londoni szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg liszt,
  • 15 dkg margarin,
  • 10 dkg. szorbit (cukorpótló, gyógyszertárban kapható, a cukorral egyenértékű)
  • 1 mokkás kanál sütőpor.

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg szorbit
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • kevés diabetikus lekvár

Elkészítése:

A tojáshoz keverjük a margarint, hozzáadjuk a szorbitot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Tetejére kevés lekvárt teszünk.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a szorbitot, a vaníliás cukrot, és a darált diót. A lekvárra terítjük, és eligazítjuk.

Először 200 fokon, majd 10 perc után 180 fokon, 20 – 25 percig sütjük.