Diabetikus Kinder tejszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 13 dkg szénhidrát csökkentett liszt
- 2 dkg keserű kakaópor
- 10 dkg nyírfacukor
- 150 g natúr joghurt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
- 1 csipet fahéj
- 1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velő
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 550 ml tej
- 750 ml hab tejszín
- 2 zacskó zselatin (2*25 g)
- 2 ek diabetikus “méz”
- folyékony édesítő ízlés szerint
- egy csipetnyi vanília velő.
Elkészítése:
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik.
Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is.
A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütőpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc.
A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hűlni.
Akkor jó, ha elkezd sűrűsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a “mézes” tejjel, és ízesítsük folyékony édesítővel. A piskóta egyik felét (lehetőleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe.
Ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 32 szelet lesz.