Diabetikus Kinder tejszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 13 dkg szénhidrát csökkentett liszt
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 150 g natúr joghurt
  • 6 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
  • 1 csipet fahéj
  • 1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velő
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 550 ml tej
  • 750 ml hab tejszín
  • 2 zacskó zselatin (2*25 g)
  • 2 ek diabetikus “méz”
  • folyékony édesítő ízlés szerint
  • egy csipetnyi vanília velő.

Elkészítése:

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik.

Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is.

A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütőpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc.

A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hűlni.

Akkor jó, ha elkezd sűrűsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a “mézes” tejjel, és ízesítsük folyékony édesítővel. A piskóta egyik felét (lehetőleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe.

Ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.

Tipp:

Ebből a mennyiségből 32 szelet lesz.