Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis süti mogyoróval és csokival recept

Cukkinis süti mogyoróval és csokival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 bögre liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 12,5 dkg margarin
    • 0,5 bögre olaj
    • 1 és 3/4 bögre kristálycukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz natúr joghurt
    • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1-2 kupaknyi vanília kivonat
    • kb. 2 bögrényi gyalult cukkini
    • 1 csipet só
    • 15-20 dkg mogyoró (durvára törve)
    • 10 dkg étcsoki vagy tortadara

    Elkészítése:

    A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.

    Keverjük ki a cukrot a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is. Adjuk hozzá a lisztben elkevert sütőport, majd a joghurtot is. Mehet bele a jól kinyomkodott cukkini, azután a csoki és a mogyoró fele.  (Nyugodtan keverjük géppel az egészet,
    míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.)

    Tegyük sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe, a maradék mogyoróval és csokival szórjuk meg a tetejét. Előmelegített sütőben, kb. 175°-on süssük tűpróbáig. A tűpróbánál megtévesztő lehet a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.

    Az oldalát is nézzük, és ha már szép színe van, kivehetjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá