Cukkinis süti mogyoróval és csokival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 12,5 dkg margarin
- 0,5 bögre olaj
- 1 és 3/4 bögre kristálycukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1-2 kupaknyi vanília kivonat
- kb. 2 bögrényi gyalult cukkini
- 1 csipet só
- 15-20 dkg mogyoró (durvára törve)
- 10 dkg étcsoki vagy tortadara
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is. Adjuk hozzá a lisztben elkevert sütőport, majd a joghurtot is. Mehet bele a jól kinyomkodott cukkini, azután a csoki és a mogyoró fele. (Nyugodtan keverjük géppel az egészet,
míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.)
Tegyük sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe, a maradék mogyoróval és csokival szórjuk meg a tetejét. Előmelegített sütőben, kb. 175°-on süssük tűpróbáig. A tűpróbánál megtévesztő lehet a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük, és ha már szép színe van, kivehetjük!