Cukkinis süti mogyoróval és csokival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 és 3/4 bögre kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1-2 kupaknyi vanília kivonat
  • kb. 2 bögrényi gyalult cukkini
  • 1 csipet só
  • 15-20 dkg mogyoró (durvára törve)
  • 10 dkg étcsoki vagy tortadara

Elkészítése:

A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.

Keverjük ki a cukrot a margarinnal, adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is. Adjuk hozzá a lisztben elkevert sütőport, majd a joghurtot is. Mehet bele a jól kinyomkodott cukkini, azután a csoki és a mogyoró fele.  (Nyugodtan keverjük géppel az egészet,
míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.)

Tegyük sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe, a maradék mogyoróval és csokival szórjuk meg a tetejét. Előmelegített sütőben, kb. 175°-on süssük tűpróbáig. A tűpróbánál megtévesztő lehet a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.

Az oldalát is nézzük, és ha már szép színe van, kivehetjük!