Csupadiós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek liszt
- 7 ek kristálycukor
- 1 cs sütúpor
- 1 cs vanilíás cukor
- 10 dkg darált dió
Töltelékhez:
- 2 cs vaniíáspudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek liszt
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg apróra vágott dió
- 5 cs vaníliáscukor
- pici rum vagy aroma
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, melybe belekeverünk 15 dkg darált diót is. Egy 30*35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. 12,5 dkg margarint kikeverünk 3 cs vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a süteményre simítjuk.
Tetejére kandírozott diót szórunk, melyhez egy serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, hozzáadjuk a diót, majd elkezdjük pirítani, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Ha kihűlt akkor hozzáöntünk 2 cs vaníliás cukrot és a süti tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

