Csupadiós szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek liszt
- 7 ek kristálycukor
- 1 cs sütúpor
- 1 cs vanilíás cukor
- 10 dkg darált dió
Töltelékhez:
- 2 cs vaniíáspudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek liszt
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg apróra vágott dió
- 5 cs vaníliáscukor
- pici rum vagy aroma
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, melybe belekeverünk 15 dkg darált diót is. Egy 30*35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. 12,5 dkg margarint kikeverünk 3 cs vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a süteményre simítjuk.
Tetejére kandírozott diót szórunk, melyhez egy serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, hozzáadjuk a diót, majd elkezdjük pirítani, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Ha kihűlt akkor hozzáöntünk 2 cs vaníliás cukrot és a süti tetejére szórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.