Csokoládés sütőtökös pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 180 g liszt
- 20 g kakaópor
- 50 g nádcukor
- 150 g hideg margarin
- csipet só
A töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 400 g sült sütőtök velő
- 100 g nádcukor
- csipet só
- 1 cs buorbon vaníliás cukor
- 1 púpos teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér (csapott)
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál őrölt kardamommag (zöld)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 50 g olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral átszitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, margarint és robotgéppel összedolgozom pár perc alatt. Hűtőbe teszem legalább 60 percre. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és egy lisztezett kivehető aljú 26 cm-es piteformába teszem a nyújtófa segítségével, majd szépen elegyengetem az alján és szélén is. Villával megszurkálom, majd elősütöm 190 fokon légkeveréseben kb 10 perc alatt.
Amíg sül a tészta elkészítem a tölteléket. A sütőtökvelőt kimérem pontosan, egy villával pépesítem, közben hozzáadom a fűszereket is. A mascarponéhoz habverővel hozzádolgozom a tojásokat és a cukrot, majd beledolgozom a sütőtökpürét is. Ráöntöm a tésztára, majd visszateszem a sütőbe és kb 30 percet sütöm.
Ha elkészült, teljesen kihűtöm. Tálalás előtt olvasztott csokival lecsorgatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »