Csokoládés sütőtökös pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 180 g liszt
- 20 g kakaópor
- 50 g nádcukor
- 150 g hideg margarin
- csipet só
A töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 400 g sült sütőtök velő
- 100 g nádcukor
- csipet só
- 1 cs buorbon vaníliás cukor
- 1 púpos teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér (csapott)
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál őrölt kardamommag (zöld)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 50 g olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral átszitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, margarint és robotgéppel összedolgozom pár perc alatt. Hűtőbe teszem legalább 60 percre. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és egy lisztezett kivehető aljú 26 cm-es piteformába teszem a nyújtófa segítségével, majd szépen elegyengetem az alján és szélén is. Villával megszurkálom, majd elősütöm 190 fokon légkeveréseben kb 10 perc alatt.
Amíg sül a tészta elkészítem a tölteléket. A sütőtökvelőt kimérem pontosan, egy villával pépesítem, közben hozzáadom a fűszereket is. A mascarponéhoz habverővel hozzádolgozom a tojásokat és a cukrot, majd beledolgozom a sütőtökpürét is. Ráöntöm a tésztára, majd visszateszem a sütőbe és kb 30 percet sütöm.
Ha elkészült, teljesen kihűtöm. Tálalás előtt olvasztott csokival lecsorgatom.