Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A lisztet a kakaóporral átszitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, margarint és robotgéppel összedolgozom pár perc alatt. Hűtőbe teszem legalább 60 percre. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és egy lisztezett kivehető aljú 26 cm-es piteformába teszem a nyújtófa segítségével, majd szépen elegyengetem az alján és szélén is. Villával megszurkálom, majd elősütöm 190 fokon légkeveréseben kb 10 perc alatt.
Amíg sül a tészta elkészítem a tölteléket. A sütőtökvelőt kimérem pontosan, egy villával pépesítem, közben hozzáadom a fűszereket is. A mascarponéhoz habverővel hozzádolgozom a tojásokat és a cukrot, majd beledolgozom a sütőtökpürét is. Ráöntöm a tésztára, majd visszateszem a sütőbe és kb 30 percet sütöm.
Ha elkészült, teljesen kihűtöm. Tálalás előtt olvasztott csokival lecsorgatom.