Csokoládés sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1⁄2 csésze liszt (a csésze 2 dl-es)
- 1⁄4 tk sütőpor
- 1⁄2 csésze tej (a csésze 2 dl-es)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek dzsem (eper, díszítéshez)
- 50 g étcsokoládé (65%, díszítéshez)
- mandulapehely (díszítéshez)
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, lisztet, sütőport és a tejben elkevert tojást belerakjuk egy tálba, majd kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük.
Kivajazott sütőformába öntjük és kb 5 perc alatt 750 W-on mikrohullámú sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük eperdzsemmel, durvára vágott csokoládéval és mandulapehellyel megszórjuk, majd visszatesszük fél percre a mikróba, hogy a csokoládé megolvadjon. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
Tipp:
Természetesen sütőben is megsüthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »