Csokoládés sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1⁄2 csésze liszt (a csésze 2 dl-es)
  • 1⁄4 tk sütőpor
  • 1⁄2 csésze tej (a csésze 2 dl-es)
  • 1 tojás
  • 3 ek dzsem (eper, díszítéshez)
  • 50 g étcsokoládé (65%, díszítéshez)
  • mandulapehely (díszítéshez)

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, lisztet, sütőport és a tejben elkevert tojást belerakjuk egy tálba, majd kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük.

Kivajazott sütőformába öntjük és kb 5 perc alatt 750 W-on mikrohullámú sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük eperdzsemmel, durvára vágott csokoládéval és mandulapehellyel megszórjuk, majd visszatesszük fél percre a mikróba, hogy a csokoládé megolvadjon. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

Tipp:

Természetesen sütőben is megsüthető.