Csokoládés narancsos rolád recept
Hozzávalók:
- 5 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 5 ek víz
- 14 dkg cukor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 1 mk őrölt, zöld kardamom
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez
- 5 dkg nádcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 narancs héja és 1/2 narancs leve
- 20 dkg margarin (vajas íz)
- 4 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:
A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.
A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.