Csokoládés narancsos rolád recept

Hozzávalók:
- 5 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 5 ek víz
- 14 dkg cukor
- 7 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg liszt
- 1 mk őrölt, zöld kardamom
- 1 kk sütőpor
A töltelékhez
- 5 dkg nádcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 narancs héja és 1/2 narancs leve
- 20 dkg margarin (vajas íz)
- 4 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:
A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.
A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »