Csokoládés narancsos rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 darab tojás (közepes)
  • 5 ek víz
  • 14 dkg cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg liszt
  • 1 mk őrölt, zöld kardamom
  • 1 kk sütőpor

A töltelékhez

  • 5 dkg nádcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 narancs héja és 1/2 narancs leve
  • 20 dkg margarin (vajas íz)
  • 4 ek reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.

Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.

Elkészítjük a tölteléket:

A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.

A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.

A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.