Csokoládés márvány kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 24 cm-es gyümölcskenyér formához:
- 23 dkg vaj/margarin
- 23 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg liszt
- 0,5 tk vanília esszencia
- 1 tk sütőpor
- 2 csapott ek kakaópor
- 2 ek tej
- csipet só
Csokoládé bevonat (ganache):
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítése:
A formát kivajazzuk és enyhén kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A vajat és porcukrot krémesre keverjük, majd a tojásokat és vaníliát hozzáadva tovább keverjük kézi mixerrel. A száraz alapanyagokat összeszitáljuk a kakaópor kivételével, és apránként a vajas masszához forgatjuk, amíg csomómentes nem lesz. Kevés langyos tejjel lágyítsunk a tészta állagán, ha szükséges.
A massza kb felét egy másik tálkába szedjük, amit 1 ek forró víz és kakaópor keverékével színezünk meg.
A kétféle masszát felváltva vagy fele-fele arányban, kedvünk szerint rétegezve a formába kanalazzuk.
Előmelegített, forró sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!) A megsült süteményt a formában hagyva “fejre állítjuk” és így hagyjuk langyosra hűlni. A formából kivéve rácson hűtjük ki teljesen.
Kis edényben a habtejszínt felforraljuk és tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük amíg elolvadnak a csokikockák és szép sima, fényes mázat nem kapunk. Ezzel leöntjük márványos kenyérkénket és dermedésig hűvös helyen tároljuk.
Díszítésként csokoládé reszeléket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, csokis mazsolát is használhatunk. Recés élű késsel gyönyörűen szelhető, nem túl édes, tömör-testes uzsonnasütemény.
Gyerkőceim baracklekvárt kanalaztak mellé, “így az igazi” kijelentéssel.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »