Csokoládés márvány kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 24 cm-es gyümölcskenyér formához:
- 23 dkg vaj/margarin
- 23 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg liszt
- 0,5 tk vanília esszencia
- 1 tk sütőpor
- 2 csapott ek kakaópor
- 2 ek tej
- csipet só
Csokoládé bevonat (ganache):
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítése:
A formát kivajazzuk és enyhén kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A vajat és porcukrot krémesre keverjük, majd a tojásokat és vaníliát hozzáadva tovább keverjük kézi mixerrel. A száraz alapanyagokat összeszitáljuk a kakaópor kivételével, és apránként a vajas masszához forgatjuk, amíg csomómentes nem lesz. Kevés langyos tejjel lágyítsunk a tészta állagán, ha szükséges.
A massza kb felét egy másik tálkába szedjük, amit 1 ek forró víz és kakaópor keverékével színezünk meg.
A kétféle masszát felváltva vagy fele-fele arányban, kedvünk szerint rétegezve a formába kanalazzuk.
Előmelegített, forró sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!) A megsült süteményt a formában hagyva “fejre állítjuk” és így hagyjuk langyosra hűlni. A formából kivéve rácson hűtjük ki teljesen.
Kis edényben a habtejszínt felforraljuk és tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük amíg elolvadnak a csokikockák és szép sima, fényes mázat nem kapunk. Ezzel leöntjük márványos kenyérkénket és dermedésig hűvös helyen tároljuk.
Díszítésként csokoládé reszeléket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, csokis mazsolát is használhatunk. Recés élű késsel gyönyörűen szelhető, nem túl édes, tömör-testes uzsonnasütemény.
Gyerkőceim baracklekvárt kanalaztak mellé, “így az igazi” kijelentéssel.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »