Csokoládés márvány kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 24 cm-es gyümölcskenyér formához:
- 23 dkg vaj/margarin
- 23 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg liszt
- 0,5 tk vanília esszencia
- 1 tk sütőpor
- 2 csapott ek kakaópor
- 2 ek tej
- csipet só
Csokoládé bevonat (ganache):
- 1,5 dl habtejszín
- 15 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítése:
A formát kivajazzuk és enyhén kilisztezzük, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A vajat és porcukrot krémesre keverjük, majd a tojásokat és vaníliát hozzáadva tovább keverjük kézi mixerrel. A száraz alapanyagokat összeszitáljuk a kakaópor kivételével, és apránként a vajas masszához forgatjuk, amíg csomómentes nem lesz. Kevés langyos tejjel lágyítsunk a tészta állagán, ha szükséges.
A massza kb felét egy másik tálkába szedjük, amit 1 ek forró víz és kakaópor keverékével színezünk meg.
A kétféle masszát felváltva vagy fele-fele arányban, kedvünk szerint rétegezve a formába kanalazzuk.
Előmelegített, forró sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!) A megsült süteményt a formában hagyva “fejre állítjuk” és így hagyjuk langyosra hűlni. A formából kivéve rácson hűtjük ki teljesen.
Kis edényben a habtejszínt felforraljuk és tűzről levéve beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük amíg elolvadnak a csokikockák és szép sima, fényes mázat nem kapunk. Ezzel leöntjük márványos kenyérkénket és dermedésig hűvös helyen tároljuk.
Díszítésként csokoládé reszeléket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, csokis mazsolát is használhatunk. Recés élű késsel gyönyörűen szelhető, nem túl édes, tömör-testes uzsonnasütemény.
Gyerkőceim baracklekvárt kanalaztak mellé, “így az igazi” kijelentéssel.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »