Csokoládés málnás habcsóktorta recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg fkristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor átszitálva
- 1 teáskanál balzsamecet
- 5 dkg jó minőségű, finomra aprított étcsokoládé
- 0,5 liter habtejszín
- 0,5 kg málna
- 5 evőkanál olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat) és béleljünk ki egy alacsony falú tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásfehérjéket, amíg a hab lágy csúcsokat nem vet, majd kanalanként verjük hozzá a cukrot, hogy kemény és fényes habcsókkeveréket kapjunk. Szórjuk rá a kakaóport, locsoljuk meg az ecettel és óvatosan forgassuk össze.
Halmozzuk a habot a tepsi közepére kb 23 cm átmérőjű kör alakban, majd simítsuk el a tetejét és körben az oldalát.
Tegyük a sütőbe, azonnal vegyük is le a hőfokot 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat) és süssük 1-1,5 órán keresztül. Akkor van kész, ha a tetején és az oldalán száraz és ropogós, de ha megszúrjuk, érezzük, hogy odabenn cuppogósan ragacsos maradt.
Tálalás előtt vegyük ki és helyezzük át egy nagyobb lapostányérra. Verjük fel a tejszínhabot és halmozzuk a habcsókalap tetejére. Végül rendezzük el a tetején a málnát. A csokoládét megolvasztva csurgassuk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »